3 Tips Naikkan Jualan Di Shopee Tanpa Perlu Buang Harga

Tips ni boleh guna untuk yang dah ada produk sedia ada di Shopee atau yang baru nak mula.

 

1 – Tambah jumlah pelanggan

 

Yes, benda ni semua orang akan cakap, ye lah nak naik sales, customer ke banyak kan..

Tapi macam mana nak tambah jumlah pelanggan tu?

 

Dua cara simple.

Kalau ada produk sendiri,. korang cuba lah marketing berbayar seperti guna Shopee ads atau buat lah marketing luar shopee.

Promote di fesbuk ke, insta ke, tiktok ke…

Kalau rajin lagi buat lah Shopee Live ke..

Kalau sendu slow gak.. atau malas nak promote sana sini..

 

haa, ni satu lagi cara simple..

 

Cara dapatkan organik trafik dari shopee dengan tinggi..

Simple je pun orang tak ramai buat sebab ramai yang ego.. dan ramai yang malas..

 

Caranya. tambah jumlah produk..

 

Kalau korang ada jual 50 jenis produk je.. cuba korang cari lagi produk lain banyak-banyak, bubuh lah dalam 1000 produk dalam store korang..

 

Tak perlu ada ready stok, jadi lah dropship ke, jadi agent produk orang ke..

Tak payah nak rasa, aku nak jual barang aku je, tak rela nak dropship agent dengan orang…

 

Kenapa bagi saya tambah produk boleh tambah sales ( terbukti pada diri sendiri, YA! Kami dah cuba sendiri cara ni ! dalam #smartfasttrackshopee memang saya ajar mcm ni )

 

Secara logiknya simple..

Kalau korang ada 50 produk je, prospek yg datang tu yang tertumpu utk cari salah satu satu dari 50 produk tu je..

Jadi kalau 1 barang ada 1 prospek sehari, jadi sehari ada 50 org je visit..

Tapi kalau ada 1000 barang, lagi ramai prospek akan masuk… silap-silap nak beli pun bukan beli satu, tapi terbeli barang-barang lain lagi…

 

Makin tinggi trafik, makin tinggi potential buyer..

 

Logik?

 

Nak lagi 2 tips? Jom tonton video dekat bawah ni

 

About admin

Check Also

Step By Step Buat Dropship Dari Shopee Ke Shopee

Okay, hari ni saya share sikit flow, macam mana nak jual produk dekat shopee tapi …

Please Login to Comment.